Josep Sanglas i Alsina va néixer a Manlleu el 22 de gener de 1874, i va traspassar el dia 2 de juliol de 1952. Hereu de la fàbrica de filatura fundada pel seu avi en Martí Sanglas el 1842. Cul inquiet com era, va ajudar a promoure diferents empreses a la vila manlleuenca com eren els Tallers Serra, i Can Roqué, entre d’altres. Tot i que el 1901 es va traslladar a viure a Barcelona, no es va desvincular mai de la vila que el va veure néixer. És per aquest motiu que el 1930 va pagar íntegrament el Patronat de Cultura, i cinc anys més tard, va ajudar a pagar en gran part la construcció del camp de futbol de l’Agrupació Esportiva Cultural Manlleu. A la dècada dels 40 va cedir un terreny situat al carrer de Sant Domènech a l’Escola del Carme, per a la construcció d’una * església.
El 1942, va empènyer els seus fills Martí i Xavier, tots dos amb els estudis d’enginyeria, a obrir-se nous camins, ja que la seva intenció era entrar dins del sector del transport. Així doncs els fills varen anar agafant experiència amb la fabricació de motors agrícoles de la marca Vellino. Un cop obtinguda l’experiència necessària varen passar a la construcció de motocicletes de gran cilindrada. El 1944 va sortir a la llum el primer prototip de moto, del model 350 cc bitubo, tres anys més tard ja se’n va iniciar la fabricació en sèrie.
El 1949, la fàbrica ja comptava amb 100 operaris i una producció de 80 motocicletes anuals. El creixement era tan ràpid que el 1959 varen haver de deixar la fàbrica de Barcelona situada al barri de Sant Martí per a traslladar-se a una altra fàbrica més gran a L’Hospitalet de Llobregat. Hi varen estar fins al 1989, data en què es va dissoldre la marca, essent absorbida per la marca japonesa Yamaha, ja que amb l’arribada de les motos japoneses, amb una tecnologia superior a la Sanglas, l’empresa catalana no va poder fer front a les noves tecnologies.
Cap a la dècada dels anys 50 i 60 les Motos Sanglas eren considerades unes de les millors motos que hi havia al mercat espanyol, prova d’això fou que durant aquestes dècades, les motos Sanglas havien estat utilitzades per policia local i la guàrdia civil espanyola de trànsit.
* El terreny es va cedir a canvi de construir-s’hi una església i que aquesta no es podria treure mai, és per això que encara se’n conserva la façana.